Ta gode bilder


Ta gode bilder

Det er en kunst å ta gode bilder, og denne evnen bygges gradvis opp gjennom erfaring. Det er veldig viktig at du prøver ulike innstillinger og leker deg med kameraet ditt for å bli kjent med det. Når du kjenner kameraet ditt ut og inn er du godt rustet til å ta bilder i enhver situasjon. Er du litt usikker, kan du bli sittende og stille på ISO-innstillingen mens motivet ditt forsvinner.

Vi har laget en liten fotograferingsguide i fire deler.

Del 1: Det grunnleggende

Er du helt ny innen fotografering anbefaler vi deg å begynne her. Vi forklarer hvorfor du bør ta mange bilder, hva RAW-formatet er og hva det er godt for, og viktigheten av sikkerhetskopier. Vi sier også noen ord om arbeidsflyt.

Del 2: Eksponering

Her forklarer vi hvordan lukker, blender og ISO henger sammen, hvordan disse virker hver for seg, og ikke minst hva de har å si for bildet.

Del 3: Teknikk

God teknikk kan gjøre fotograferingen enklere og raskere, noe som er gull verdt i enkelte situasjoner. Skreddersy innstillingene for å få kjapp tilgang til funksjonene du bruker mest, hold kameraet rent for støv, hold kameraet ditt riktig og bruk stativ!

Del 4: Komposisjon

Komposisjon spiller en mye større rolle i et bilde enn du kanskje tror. Vi forklarer hvordan du ser om vekten i bildet er jevn, hvor du bør plassere objekter og litt om kurver og linjer.

Etter hvert vil det dukke opp flere innlegg på bloggen som omhandler fotografering, enten det er tips, egne erfaringer eller annet snacks. Her er det bare å følge med!

Les også om etterbehandling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *