Etterbehandling


Etterbehandling

Hvorfor bruke tid på etterbehandling?

Etter vi fikk digitalkameraer har etterbehandling blitt en større og større del av fotoarbeidet. Dette er enkelt og greit fordi vi kan gjøre dårlige bilder bedre, vi har muligheten til å klippe og lime, vi kan endre fargebalansen, og så videre. Med dagens etterbehandlingsprogram er mulighetene stort sett begrenset til din kunnskap innenfor programmet og fantasien din.

Her kommer en kort presentasjon av de etterbehandlingsprogrammene vi bruker, samt linker til artikler som går mer i dybden på programmene.

Photoshop

Photoshop er et avansert bilderedigeringsprogram som så lyset for første gang i 1990. Det var da kun kompatibelt med Macintosh-maskiner, men i 1994 ble programmet også tilgjengelig på PC. Photoshop blir av mange sett på som det ultimate bilderedigeringsprogrammet. Med de kraftige redigeringsverktøyene, et avansert system for fargeseparering og fargestyring, og et eget filformat er det ikke så rart.

Les våre artikler om  Photoshop

Photoshop CS5 kan i skrivende stund kjøpes for kr. 6 912,50 på adobe.com. Spesialtilbud på adobe programvare!

Lightroom

Lightroom er et utradisjonelt bilderedigeringsprogram som hovedsakelig fokuserer på rask etterbehandling av store mengder bilder. Lightroom har et bibliotek som gjør det enkelt å holde oversikt over alle bildene og utføre mindre endringer på dem. En av de fine funksjonene til Lightroom er at orginalbildene ikke overskrives når du redigerer bilder. Endringene du gjør blir liggende lagret i selve programmet, og du kan eksportere det redigerte bildet til en ny fil.

Les våre artikler om  Lightroom

Programmet kan i skrivende stund kjøpes for kr. 1 243,75 på adobe.com. Spesialtilbud på adobe programvare!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *