Kamera


Kamera

Det finnes mange kameraer på markedet nå, og i tillegg er det mange produsenter å velge mellom. Canon og Nikon er de største aktørene på markedet, men man må heller ikke glemme de andre produsentene — Pentax, Sigma, Samsung, Olympus og Panasonic er absolutt konkurransedyktige merker med gode produkter.

Kameraet du bruker bør kunne ta bilder på minst 6 megapiksler for å oppnå en akseptabel oppløsning på bildene. Noen microstockbyråer opererer med en nedre grense på 4 MP, så da har du litt å gå på dersom du for eksempel må kutte i bildet. Speilreflekskameraer har en enorm fordel over kompaktkameraer siden de har en mye større bildebrikke, som igjen betyr at kvaliteten på bildene er bedre.

Her er noen sentrale spørsmål for deg som skal kjøpe nytt kamera:

  • Hvor mye penger vil du bruke?

Det er ikke kameraet som tar gode bilder — det er noe du selv må sørge for. Om du kjøper et kamera til 50 000,- blir du ikke automatisk profesjonell fotograf. Et speilreflekskamera i amatørklassen til rundt 4 000,- — 5 000,- gir deg svært gode bilder om det brukes riktig riktig. Husk å kjøpe et kamera med objektiv, om du da ikke ønsker å kjøpe det separat.

Foto.no har et stort bruktmarked dersom du vurderer å kjøpe brukt.

  • Hvilket merke foretrekker du?

Er det et merke du spesielt har lagt merke til? Kanskje du har venner eller bekjente som allerede har et speilreflekskamera. Da kan det være en idé å kjøpe samme merke, slik at dere kan bytte optikk. Grunnen til at jeg valgte Canon var at en kompis også hadde det, og dermed kunne vi enkelt kunne bytte optikk med hverandre. I tillegg kunne jeg spørre han om innstillinger jeg lurte på, siden vi hadde samme brukergrensesnitt.

Jeg kommer nok til å holde meg til Canon for den overskuelige fremtid. Jeg liker brukergrensesnittet deres, og kameraene de produserer holder til mitt bruk. I tillegg begynner jeg å få litt optikk, så det blir dyrere og dyrere å gå over til et annet merke.

  • Er kameraet godt å holde rundt?

Det virker kanskje trivielt, men det var en av tingene jeg ble anbefalt å tenke på da jeg skulle kjøpe speilreflekskamera, og det er absolutt en gyldig problemstilling. Er kameraet vondt å holde og bære blir det oftere liggende hjemme enn det er med ut på tur. Gå gjerne til en butikk som selger kameraet og prøvehold det.

For enda bedre komfort kan du kjøpe et batterigrep. Kameraet blir bedre å holde i, spesielt for høydebilder. I tillegg øker du batteritiden når du har mulighet til å bruke to batterier samtidig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *