Hjemmestudio


Hjemmestudio

Det koster å være kar. Et komplett hjemmestudio er ingen billig fornøyelse, og i tillegg opptar det mye plass. Men du trenger ikke dra det helt ut og investere i et fullkomment hjemmestudio — en liten lysboks er kanskje alt du trenger.

Lysboks

En lysboks er ganske enkelt en liten boks med et hull foran, laget av et hvitt stoff som lys kan trenge gjennom. Du setter opp en lyskilde på hver side og eventuelt én over i tillegg. En lysboks er rett og slett genial for å få god belysning på små objekter og for å få en hvit bakgrunn. Det kan spare deg for mye etterbehandling senere.

Et kjapt søk på Amazon etter ”photo light box” gir flere resultater, og prisene rangerer fra 25 dollar til 80 dollar. Kjøper du et sett til 25 dollar og plusser på 8 dollar i frakt, så er du oppe i rundt 200 norske kroner.

Hjemmestudio

Liker du å ta bilder av mennesker bør du vurdere å gå til anskaffelse av et hjemmestudio. Ikke bare er det gøy å leke med lys, men riktig belysning gir betydelig bedre bilder av mennesker. Dette er imidlertid en kostbar investering som også krever at du har litt plass til overs.

I et hjemmestudio trenger du et blitsanlegg. FotoVideo selger startpakker med blitsanlegg, blant annet et Elinchrom D-lite 2 it – To go set. Pakken inneholder alt du trenger for å komme i gang med lys.

Om du ikke allerede har en vegg som er helt hvit, kan det være lurt å kjøpe en bakgrunn, samt et stativ til å henge den opp på. En hvit bakgrunn er uvurderlig i microstockbilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *