Utstyr


Utstyr

Utstyret du bruker har en del å si for kvaliteten på bildene. Det betyr ikke automatisk at du trenger det beste og dyreste av kamera og optikk, men å ha utstyr i amatørklassen som ikke er alt for gammelt er en fordel.

Kamera

Et speilreflekskamera gir mye bedre bilder enn et kompaktkamera på grunn av størrelsen på bildebrikken. Antall megapiksler har ikke så mye å si lenger siden de aller fleste kameraer nå til dags — uavhengig av om det er kompaktkamera eller speilrefleks — har godt over det antallet megapiksler som behøves. 15 megapiksler er rikelig for et reklameskilt på flere kvadratmeter.

Les mer om kamera

Optikk

Ordet linse er bare en dårlig oversettelse av det engelske ordet lens.

Når det kommer til optikk er det mye snacks en kan få tak i. Først og fremst er det viktig å ha klart for deg hvilken type bilder du kommer til å ta, slik at du kan kjøpe tilsvarende optikk. Det er kanskje ikke verdt å bruke mye penger på optikk som du ikke kommer til å bruke så mye, så tenk deg litt om før du investerer. Optikk er dyrt, men det varer mye lengre enn kameraet ditt.

Les mer om optikk

Hjemmestudio

Når du tar stockbilder kan et lite hjemmestudio være kjekt å ha. Du kan selvsagt kjøre løpet helt ut med 3-4 store studioblitser og en svær bakgrunn, men en liten lysboks med to eller tre lys er mer enn godt nok til å ta perfekte bilder av mindre gjenstander.

Les mer om hjemmestudio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *