Adobe Lightroom 4 Beta


Adobe har nylig lagt ut en offentlig betaversjon av Lightroom 4, som er en forbedret versjon av det kjente arbeidsflytverktøyet. Det er spesielt videostøtten som har fått en skikkelig overhaling, men også for stillbildefotografene er det mye nytt.

Nyheter

Lightroom 4 har som nevnt fått vesentlig bedre videostøtte. Programmet tilbyr nå enkle videoredigeringsfunksjoner, og Lightroom skal nå støtte AVHCD-filer direkte. Det vil også være mulighet for å trekke ut enkeltbilder i JPEG-format fra HD-video.

En helt ny funksjon Lightroom stiller med er fotobokmodulen. Den kommer med flere profesjonelle maler som lar deg produsere PDF-filer. Du kan også bestille fotoboken direkte fra Blurb.

Den gamle Develop-modulen er blitt forbedret med helt nye funksjoner, blant annet et forenklet verktøysett for tonekontroll.

Lightroom 4 får også en kartmodul som kobler GPS-data opp mot Google Maps, slik at du enkelt får oversikt over hvilke bilder som er tatt hvor.

Det er nå også mulig å sende bilder per epost direkte fra Lightroom, uten å måtte gå gjennom et separat epostprogram.

Last ned

Betaversjonen kan kostnadsfritt lastes ned fra labs.adobe.com. Betaversjonen vil være aktiv ut mars, hvorpå den deaktiveres i forbindelse med at den ferdige versjonen av programmet slippes. Adobe sier at det ikke er sikkert at katalogen fra betaversjonen kan overføres til den endelige versjonen, og derfor anbefales det ikke å bruke betaversjonen av Lightroom 4 til viktig arbeid.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *