Hvordan få hunden din til å sitte stille når du skal ta bilder? Sette den i bur?


Å fotografere hunden din kan noen ganger være like vanskelig som å klatre Mount Everest. Mye av grunnen til det er at vanskelig er fordi dyrene sjeldent sitter stille og rører på seg. Det kan være veldig vanskelig å få dyrene til å posere og derfor har vi laget 5 gode tips til å få hunden din til å sitte stille:

Snacks

Alle hunder elsker snacks og det kan være nøkkelen til et veldig godt bilde. Finn ut hvordan snacks din hund liker og bruk den for å motivere hunden til å sitte stille. Du kan få den til å ligge, sitte eller få den til å rulle.

Øvelse og tålmodighet

Hunder er som barn, de krever øvelse og tålmodighet. Det samme gjelder hvis man skal ta gode bilder. Hvis du ser på Instagram så finner man noen helt fantastiske bilder av hunder. Det kan se ut som om de er knipset på 1,2,3 men mest sannsynlig så ligger det flere timer bak bildene.

Hvis du skal ta fantastiske bilder av hunden din så må du forvente at det kreves tid og tålmodighet. Det kan være det tar dager før du får det perfekte bildet. Det er dette du ikke ser på Instagram.

Hundebur
Hunder slapper ofte av i et lite trygt hundebur. Når du er ute på biltur med hunden kan du bruke buret til å lære hunden å slappe av, i et bur kan den ikke løpe noen steder. La hunden sitte i buret til den er helt rolig, ta den så ut av buret og prøv så å gjøre det samme utenfor. Fungerer det ikke så sett den inn i buret igjen, og gjenta…

Lyder

Hvis du lager noen lyder så kan du få hunden til å sitte rolig mens den prøver å analysere lydene. Det fungerer ikke på alle hunder men på noen hunder så kan dette fungere veldig godt.

Hundeleker––

Veldig mange tror at det er en distraksjon med hundeleker men det er faktisk slik at noen hunder blir veldig rolige av det og det kan bli noen fantastiske bilder.

Hvis ingenting fungerer….

Da har du i hovedsak 2 valg. Du kan ta det som et signal fra hunden og gjøre det beste ute av det. Du kan ta bilder av hunden i bevegelse eller når den gjør helt vanlige ting. Det kan f.eks være noen morsomme bilder av hunden din når den spiser, går på do eller drikker vann, eller at den bare ligger rolig i hundeburet sitt.

Hvis ikke det er godt nok for deg så kan du leie inn en fotograf som er proff på hundebilder. Det finnes fotografer som har spesialisert seg på det å ta bilder av hunder. Før du bestemmer deg for fotograf så bør du sørge for at de har erfaring og eksempler på bilder de har tatt tidligere.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *