Gratis bilderedigering!


Du trenger ikke tømme lommeboka for å kunne redigere bilder!

Adobe Photoshop, som er det mest brukte redigeringsprogrammet, er et utmerket og avansert bilderedigeringsverktøy, men det er også i overkant dyrt. I Adobes nettbutikk kan du få det til rundt 7 000 kroner — en prislapp som gjør det fristende å ta en kikk på billigere alternativer.

Her presenterer vi det vi anser for å være de to beste gratisprogrammene.

Paint.NET     Last ned

Paint.NET er et lettfattelig og enkelt program med mange avanserte funksjoner. Programmet er basert på åpen kildekode og bygget for Windows.

Programmet støtter flere “layers” (ulike lag innad i bildet), noe som gjør det enkelt å holde styr på redigering av de ulike komponentene i bildet. Paint.NET har også ubegrenset historie slik at du kan bruke angreknappen så langt tilbake som du måtte ønske.

Programmet har en lang rekke funksjoner, spesialeffekter og verktøy – blant annet fjerning av røde øyne, 3D-rotering, zoom, fordreining, redimensjonering, m.m. Riktignok er Photoshop enda mer funksjonsspekket enn dette, men Paint.NET er tross alt helt gratis.

Gimp      Last ned

GIMP er en forkortelse for GNU Image Manipulation Program. Du kan stort sett gjøre det samme  i Gimp som du kan i Paint.NET, men det kan være litt vanskeligere å venne seg til grensesnittet. Programmet er i utgangspunktet laget for Linux, men er portet både til Windows og Mac OS.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *