Last opp bildene dine


Når du endelig er ferdig med å ta bilder og etterbehandle dem, er du klar til å laste dem opp. Dette kan det være greit å gjøre på en fast dag i uken. Jo flere bilder du laster opp, jo større blir porteføljen din og jo større sjanse er det for flere salg. Men hvor skal du laste dem opp? Her er en liste over microstockbyråene vi selger våre bilder til:


123RF   Crestock   Dreamstime    Fotolia    Shutterstock   YaYmicro

Du kan enten laste opp bildene dine manuelt via en opplastningsside hos hvert enkelt byrå, eller du kan laste opp bildene via FTP. Dersom du har mange bilder du skal laste opp, anbefales det å bruke FTP, da det går mye fortere enn å velge én og én fil manuelt. Når du skal laste opp via FTP bruker du ftp.byrå.com (for eksempel ftp.crestock.com) og logger inn med det brukernavnet og passordet du har registrert deg med.

Gi bildet ditt et navn

Når du skal navngi bildene dine bør du tenke på hva det er du har tatt bilde av. Er det av en jente som rir på en hest, så kaller du enkelt og greit bildet ditt for “Girl riding a horse” eller noe lignende. Hold det så enkelt som mulig. Tenk deg at du skal kjøpe akkurat det bildet du holder på å laste opp — hva ville du søkt på for å finne dette bildet? De aller fleste som kjøper bilder søker veldig “rett frem” for å finne bildene de vil ha. Det er altså ingen grunn til å gå rundt grøten ved å gi bildet et navn som er for avansert.

Legge til tags

Når du skal laste opp bildene er det veldig viktig å bruke de «riktige» nøkkelordene. En feil som mange gjør er å legge til alle mulige nøkkelord som de kan komme på som ikke har noen relasjon til bildet overhodet. For det første: bruk av irrelevante nøkkelord gjør kanskje at folk som søker etter noe helt annet finner ditt bilde — MEN de kommer ikke til å kjøpe det; de er jo på jakt etter noe helt annet!  For det andre fører en slik misbruk av nøkkelord til at microstockbyråene blir mer rotete og det blir vanskeligere for kjøpere å finne frem til bildene de vil ha.

Har du for eksempel et bilde av en surfer er det en selvfølge å ta med nøkkelord som surf, surfer, surfing, surfboard, wave, waves, hobby, lifestyle, water, sea, sport, osv., og i tillegg kan beach, athlete, boy/girl, holiday, training, summer, o.l. være relevante nøkkelord. Igjen, tenk som en kjøper. Hva ville du søkt etter for å finne akkurat dette bildet?


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *