Etterspørsel eller overflod?


Det kan være en utfordring å vite hvilke typer bilder markedet skriker etter og hva slags bilder det allerede finnes tusenvis av, noe som er relevant for deg som selger. Dersom en type bilder er etterspurt av markedet er det selvfølgelig mye lettere å få solgt bilder innenfor det aktuelle temaet — i og med at det eksisterende tilbudet ikke er mangfoldig nok til å mette markedet, vil du møte forholdsvis liten konkurranse dersom du kan tilby relevante bilder. Er det derimot overflod av en bestemt type bilder tilspisser konkurransen seg fort, og det kan være svært vanskelig å få solgt bildet sitt.

picNiche

picNiche er et nettbasert verktøy som kobler seg til forskjellige microstocksider og samler salgsstatistikk over bilder med ulike nøkkelord. Ved hjelp av disse tallene kan man lett se om det er behov for flere bilder innen en bestemt kategori, eller om markedet allerede er mettet. picNiche har en egen skala som viser om bilder med nøkkelordet du søker på har stor etterspørsel (en rating på over 100) eller om det er overflod av den typen bilder (en rating under 10).

Finn ut hva som er mest etterspurt

Her har jeg søkt vilkårlig på noen tilfeldige nøkkelord, og har blant annet funnet ut at det finnes hele 673 000 julerelaterte bilder (bilder med nøkkelordet “christmas”). I gjennomsnitt har hvert av disse bildene blitt sett på 0,62 ganger (kolonnen V/F) og blitt solgt 0,17 ganger (kolonnen D/F). Til sammenligning finnes det omtrent 1 450 bilder med nøkkelordet “server room”, og her har hvert bilde i gjennomsnitt blitt vist 93,70 ganger og solgt 14,46 ganger.

Det er med andre ord ingen dum idé å gjøre noen søk på bilder du kan tenke deg å ta, slik at du ser hvordan markedet for slike bilder er. Da slipper du å bruke tid på bilder som det er vanskelig å få solgt, og du kan heller konsentrere deg om bilder med større salgspotensiale. Dersom markedet skriker etter en type bilder, og det finnes relativt få bilder av den typen, er det stor sjanse for at ditt bilde innenfor kategorien selger flere ganger. Det vi ønsker å oppnå ved å selge microstockbilder er i all hovedsak å ha en stor portefølje med mange bilder som selger mange ganger, noe som etter hvert kan bli en fin ekstrainntekt som vedlikeholdsmessig ikke krever at du løfter en finger.

Du må fortsatt jobbe for bildene

picNiche tar ikke de gode bildene for deg, men kan gi deg en god pekepinn på hvilke typer bilder det er verdt å bruke tid på. Selve bildene må du fortsatt legge mye arbeid ned i. Innenfor microstock er bildekvalitet alfa og omega!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *